Şanlıurfa’da Bir Günde 33 Kaçak Trafo Tespit Edildi
Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da drone destekli denetimlerle sadece bir günde 33 adet kaçak trafo tespit etti. Toplam 4.950 KVA gücündeki trafoların, 3 binin üzerinde konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğu belirlendi. Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü, “Ekonomiye ve elektrik altyapısına zarar veren bu yasa dışı kullanımla mücadelemiz, teknolojik imkanların da desteğiyle kararlılıkla devam edecek” açıklamasında bulundu.
Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzını sağlama hedefiyle yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, yürüttüğü teknolojik denetimlerle kaçak elektrikle mücadelede etkin adımlar atmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun regülasyonları çerçevesinde hizmet veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da drone destekli kontrollerle bir günde tam 33 kaçak trafo tespit etti. Tarımsal sulama alanlarında yer alan bu trafoların toplam gücü ise 4.950 KVA olarak belirlendi.
Gömme ve mobil trafo teknikleri dikkat çekti
Dicle Elektrik kaçak denetim ekipleri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Yoğurtçu, Uzunpınar ve Yoğunca mahallelerinde drone destekli güzergah taramaları gerçekleştirdi. Bu kontrollerde kimi toprağa gömülü, kimi traktör römorkuna yerleştirilerek mobilize edilen toplam 33 adet kaçak trafoya ulaşıldı. Drone kameraları söz konusu trafoların koordinat bilgilerini, marka ve güçlerini de kayıt altına aldı.
3.000’i aşkın konutun elektrik ihtiyacına denk
Tespit edilen 4.950 KVA gücündeki kaçak trafolar, 3.000’i aşkın konutun tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Kullanıldıkları her gün kamuya milyonlarca lira zarar veren bu trafolar, kayıp-kaçağın azaltılması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması açısından büyük risk taşıyor. Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü, “Ekonomiye ve elektrik altyapısına zarar veren bu yasa dışı kullanımla mücadelemiz, teknolojik imkânların da desteğiyle kararlılıkla devam edecek” mesajını paylaştı.
Denetimler sırasında drone görüntülerinde, kaçak trafoların bulundukları yerden hızla sökülerek taşındığı, sulama kaynaklı aşırı elektrik kullanımının ise tarımsal alanları adeta bataklığa dönüş



Adana’da Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı: Yaralılar Var
İstanbul Valisi Gül: 17 kişi panikle yaralandı, yıkım yok
Zirveye damga vuran olay! Macron, Arnavutluk Başbakanı’na tokat attı
Aziz İhsan Aktaş’ın şirketlerine kayyum atandı
MİT, İsrail’e casusluk yapan Serkan Çiçek’i gözaltına aldı
Erdoğan’ın Davutoğlu ve Babacan’ı yanına almasına sürpriz yorum: Önümüzdeki günlerde…
